Waaruit bestaat digitale marketing?

Over content marketing is al heel wat (digitale) inkt gevloeid. Als je niet uit de sector komt, is het redelijk moeilijk om te weten wat content marketing juist omvat. Spoiler alert: het is een heel breed domein. In deze blog vertel ik wat content marketing NIET is en maak je kennis met wat het dan wel is.

Content marketing is geen digitale marketing

Maar content marketing maakt wel deel uit van digitale marketing. Kijk even naar de visual hieronder ter illustratie:

Waaruit bestaat digitale marketing?

Onder digitale marketing valt in principe àlles wat met online te maken heeft. Je website is de basis waar alles begint. Content marketing gaan we zo dadelijk verder uitleggen. SEM marketing is alles wat met zoekmachineoptimalisatie te maken heeft (Google etc.), inbound marketing heeft dan weer te maken met je customer journey en hoe je elke klant op élk online touchpoint kan vastgrijpen. Affiliate marketing is dan weer een manier om te verkopen volgens een commissiesysteem.

Wat is het niet?

Content marketing is niet het maken of aanpassen van de website, het is niet dé nieuwe manier om snel te verkopen, het is geen copywriting (da’s voor een andere blog). Content marketing is veel dingen niet.

Wat is content marketing dan wel?

Content marketing is:

  • een manier om je te onderscheiden van de concurrentie
  • het bouwen aan een relatie met je (potentiële) klanten
  • ervoor zorgen dat mensen je vertrouwen
  • het laten zien van jouw expertise
  • het beste dat er is. (Maar ik ben misschien bevooroordeeld ;-))

Content marketing is het doordacht en strategisch inzetten van je bedrijfsblog en je e-mailmarketing, ondersteund door je social mediakanalen.

Wat omvat content marketing visual - De Contentfabriek

Je bedrijfsblog is de basis van je content marketing. Van daaruit ga je je boodschap verder verspreiden via de andere kanalen als e-mail en social media.

Wil jij graag met je content marketing en bedrijfsblog aan de slag? Ontdek bij onze verschillende diensten hoe we jou kunnen helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *